Den store Läkaren och stora Läkarskan - Lourdes 1987

&

 Jesu och Marias hjärtanDe Två Hjärtan

“Till slut skall Våra Hjärtan segra.”

I historien skildras både Jesus och Maria som den store läkaren och stora läkerskan.

Detta är känt i såväl väst som öst

Evangeliet skildra många under där Jesus botar blinda och spetälska t.o.m. stillar Han stormen med sin allmakts Ord.

I radions nyhetssändning inför julen 2008 kunde vi höra hur muslimska kvinnor stod i kö utanför en kyrka i Bagdad för att tända ljus till Maria som tack.

Många under hade skett i Irak där människor blev helande från skador och sjukdomar.

Muslimska kvinnorna sjöng om Maria ur Koranen, Aal-e-Imran, kap 3:42:

:"Och änglarna sade:

Maria, Gud har utvalt Dig. Och Gud har renat Dig. Han har valt Dig över alla andra kvinnor i alla nationen."

Hon upphöjs som den sanna kvinnan. Så kan vi förstå att i en framtid kommer det som idag verkar omöjligt att ske såsom Lukas 1:48 siar om.

Koranen skildrar Jesus som en stor läkare med Guds kraft:

"Då kommer Allah och säger: O Jesus, Marias son! ... du helar de som föds blinda och de spetälska genom Min vilja. Se, Du väcker de döda genom Min vilja. Ur Koranen Al-Maeda, Kap 5:110

(Then will Allah say: "O Jesus the Son of Mary ... and thou healest those born blind, and the lepers, by My leave. And behold! thou bringest forth the dead by My leave.)

Bilden med Jesus och Maria fick jag igår av en god vän inför den stundande påsken. De Två Hjärtan som är förenade i Guds Hjärta. De är Ett. Gud som omsluter allt, blev omsluten av Henne, som är Guds moder.

Jesu och Marie helar Jean-Pierre Bély 1987 i Lourdes

 Detta är en berättelse om ett mirakelöst helande för Jean-Pierre Bély. Detta bekräftades efter 12 års kontroller och undersökningar av flera läkare. Den 11 febr (!) 1999 blev han nr 66 i raden av dem som på ett mirakulöst sätt blivit belade i Lourdes.

Jean-Pierre Bély föddes den 14 augusti 1936. Gift och har två barn. Han arbetade som sjuksköterska på sjukhuset i Angouléme i Frankrike.

1972 fick han neurologiska problem. 1984 fick han diagnosen multipel skleros och blev rullstolsbunden. 1985 behövde ha en vårdare till hjälp för att klara det dagliga livet.

"I början av oktober 1987 reste jag, uppmuntrad av några goda vänner, på en pilgrimsresa till Lourdes, för att där få vår Herres förlåtelse. Jag hade dittills aldrig gått i Mässan utan stor anspänning, men den här gången upplevde Jag ett kärlekens sakrament, vilket gjorde mig fri.

På morgonen den sista dagen i Lourdes fick jag del av de sjukas smörjelse, livets sakrament. När prästen smorde olja på min panna och på händerna, tyckte jag att allt omkring mig rörde sig.

Under ett kort ögonblick förlorade jag känslan för tid och rum. Herren kom och helade mitt hjärta.

Jag var innesluten i en intensiv känsla av frihet och inre frid, en känsla som jag aldrig tidigare upplevt. När jag kommit tillbaka till mitt rum, kände jag hur en allt intensivare kyla spred sig i mitt inre, ända tills det nästan gjorde ont.

Jag tyckte att jag föll i någon sorts dvala... Sedan började den intensiva kylan ge vika för en känsla av mild och mjuk värme, som började nere i tårna.

Värmen ökade på samma sätt, den spred sig i hela kroppen och blev till sist som en eld. Jag kände hur livet slog ut i hela min kropp, som blivit förlamad av sjukdomen! Plötsligt, hur vet jag inte, märkte jag att jag satt på sängkanten med benen på golvet, häpen över att kunna röra mina händer och förbluffad över att åter kunna känna och uppleva hur mjuka ochsmidiga mina fingrar och min hud var.

Klockan tre den natten, när jag sov som allra djupast, vaknade jag. En tanke slog mig som jag inte var beredd på, en tanke som närmast var en uppmaning: 'Res dig upp och gå!' Uppmaningen blev allt ihärdigare.

Efter en stund kom nattsköterskan, som hade hört att jag var orolig, och jag sade till henne att jag ville resa mig upp. Hon trodde inte sina ögon när hon plötsligt såg att jag gick. De första stegen var ostadiga, men snart kände jag mig stadigare på benen, trots att de inte hade burit mig sedan 1984...

Dagen därpå lämnade jag Lourdes. Jag steg själv ombord på tåget, och jag satt upp under hela resan. Ända sedan den dagen har jag levt ett normalt liv, precis som alla , andra, och jag har helt återfått min rörelseförmåga, men... jag är fortfarande förklarad som invalid! Jag kommer att behöva mera än hela mitt liv för att tacka vår Herre."

Mer om Lourdes finns att läsa på vår hemsida Lourdes 1858

Christer

Källhänvisning: Teol. dr Nils-Christian Hvidt träffade Jean-Pierre och fick hör hans berättelse som beskrivs i Mirakler - Möten mellan himmel och jord, Corida, 2002. Han har tidigare medgivet mig att jag kan återge hans forskning om mirakler. Han är lärare, rådgivare och forskare vid universtitet i Odense i Danmark

Författarens hemsida: www.hvidt.com

 

 

 

Webbdesign: Peter Tynkkynen