En välsignad Danmarksresa

Förra måndagen reste byggnadskommittén till Danmark för att besöka St Josefssystrarna i Köpenhamn. Genom en vän hade jag fått veta att den numera bara finns 50 systrar kvar i Danmark. Tidigare fanns det över 500 St Josefsystrar där. Systrarna har därför tvingats stänga flera kloster och på sin vind hade de många vackra religiösa föremål som de kunde tänka sig att skänka bort till någon som hade användning för dem.

 I Köpenhamn blev vi väl mottagna och till vår stora glädje skänkte systrarna oss ett vackert tabernakel, korsvägstavlor, flera statyer, en tavla med Jungfru Maria och Jesusbarnet.

 Vår resa gick bra men på ditresan blev vi lite lurade av dagens moderna teknik. GPS-en var påkopplad och visade oss vägen. När vi hade passerat Öresundsbron blev vi dirigerade att ta första rondellen och sedan 4:e avfarten vilket ledde oss tillbaka till Malmö och Sverige igen.

När vi väl var inne på den vägen fanns det ingen möjlighet att vända eller köra av vägen. Vi måste åka tillbaka över bron. När vi kom till betalstationen fick vi förklara misstaget med GPS maskinen. Vi blev trodda, kanske hade fler bilar råkat ut för samma sak. Vi slapp betala och fick också köra tillbaka till Danmark utan att betala. Så nu vet vi hur man gör för att åka gratis över Öresundsbron! Senare fann vi ut att GPS -en var inställd på att visa oss vägen hem.

 Det var en trött men tacksam trio som kom tillbaka till Göteborg. Vi vill rikta ett varmt och uppriktigt tack till de kära St Josefsystrarna som gav oss så många vackra ting till vår nya kyrka.

 Det är slutbesiktning på S:ta Maria Magdalenas den 7 juli och sedan är kyrkan och församlingshemmet, expeditionen och prästbostaden klara att tas i besittning. Nu återstår inredningen och trädgården som skall göra i ordning.

 

Invigning av kyrkan sker den 4 september.

Berit Keszei

Webbdesign: Peter Tynkkynen