Biskops Anders första dag. Träffar Pensionärsgruppen

Published on Friday, 18 December 2009 21:39

alt

alt

 

Biskop Anders hälsades välkommen till vår församling och Pensionärsgruppen bjöd på ett vackert julbord med fisk och en fantastisk peruansk frukttårta. Efter en presentation av vem vi är och varifrån vi kommer  kunde vi konstatera att församlingen representerar många länder och kontinenter. Det är Australien som saknas.

Biskopen kunde berätta om sina besök i många av dessa länder. Vårt samtal med biskopen kom även att handla om vår församlingshistoria, Hisingens och Göteborgs historia. Det blev också en del om den kristna historien i Europa. Ja, vi talade naturligtvis om kyrkbygget att det möjliggör att olika nationella grupper kommer till oss och att vi med biskopen nästa höst kan inviga kyrkan, då vi kan bjuda på mat från ett eget kök.

Vi kom även in på hur traditioner påverkar församlingslivet och hur det utvecklas. Pensionärsgrupper är inte så vanligt som man kan tro. Biskopen betonade betydelsen och berättade för oss att det finns en lista på framgångsrika tips för en församlingsutveckling som tagits fram och finns på nätet. Se "Församlingsutveckling" http://www.katolskevangelisation.se/empty_41.html

Biskopen fick frågan om hur många katoliker det finns i Sverige. Någon absolut säker statestik finns inte. I Sverige finns troligtvis 100.000 katoliker, vilket skulle motsvara 10% av den kristna tillhörigheten. Samma förhållande råder runt om i Europa.

På kvällen firade vi mässa med biskopen.

Christer Brandt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

altalt

alt