Biträdande rektor sökes

Biträdande rektor tillika förskolechef till Katolska skolan av Notre Dame i Göteborg


Katolska skolan av Notre Dame är en tvåparallellig grundskola f-9 med förskoleverksamhet för barn från 3 års ålder. Skolan har en öppen katolsk profil som bärs upp av medarbetare med kristen syn på liv och yrke. Våra elever kommer från hela världen, har olika hemspråk och olika kulturell bakgrund. Att visa solidaritet med människor i andra länder genom praktisk handling och förståelse för deras kultur är betydelsefullt, en attityd som präglar skolans verksamhet. Undervisningen bedrivs enligt grundskolans läroplan. Skolan har dessutom upprättat en lokal arbetsplan som bygger på Marchtalpedagogiken.

 

Arbetsuppgifter: Delat personalansvar med rektor, kompetensutveckling, skolutveckling, vissa administrativa uppgifter.

 Kvalifikationer:
Pedagogisk utbildning mot ungdomsskola/ förskola
Intresse för skolutveckling och kvalitet
Goda kunskaper om skolans styrdokument
Trygg förankring i kristen tro och intresse för katolsk tro och lära

  • Erfarenhet av att arbeta i en mångkulturell skola

 

Du som söker tjänsten förväntas ha ett intresse för att lära dig om vår pedagogiska profil, Marchtalmodellen, samt aktivt delta i utvecklingsarbetet av densamma. Du förväntas också arbeta för att bevara och stärka skolans katolska identitet.   

Meriterande är:

  • - Pedagogisk ledarskapserfarenhet.
  • - Kunskaper om katolsk tro och lära

 

Personliga egenskaper av vikt för arbetsuppgifterna:
Du är lösningsfokuserad och tycker om att organisera och skapa struktur. Du tar stort eget ansvar för Ditt arbete samtidigt som Du är lyhörd. Du ser kulturell mångfald som en tillgång och arbetet på en mångkulturell arbetsplats som en stimulerande utmaning.

 

Tjänstens omfattning: Heltid, 100%

Varaktighet: Vikariat från 6 augusti 2012 till 31 januari 2013. Tjänsten kan komma att annonseras ut som tillsvidaretjänst efter vikariatstidens slut.

 

Fast lön, kollektivavtal

 

Kontaktperson: rektor Paddy Maguire, tel 031/338 7636

 

Sista ansökningsdag: 4 augusti 2012

 

Ansökan via e-post till This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. med kopia till This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Webbdesign: Peter Tynkkynen